Erfgoed

Uw gastheer is een erkende gids en een onuitputtelijke bron aan informatie wanneer het gaat om het rijke Bergense erfgoed!
Het stadscentrum is met zijn kronkelende steegjes een van het mooiste van heel België en wordt binnen het kader van Mons 2015 op wonderbaarlijke manier in de spotlights gezet...
Er wordt tevens veel handel gedreven... en de grote, autovrije voetgangerszone begint op slechts 50 meter van het pension!
U kan het prachtige panorama van het Belfortpark en de Renaissance standbeelden van Dubreucq in de grandioze Kapittelkerk van de Heilige Waudru bezichtigen of de gloednieuwe musea van Bergen ontdekken (Artothèque, Silex’s, Doudoumuseum, ...).
 
De UNESCO werd door onze stad gecharmeerd en niet minder dan drie sites (het barokke Belfort, de neolithische ertsmijnen van Spiennes en het Mundaneum of papieren internet) werden opgenomen in de werelderfgoedlijst. Het beroemde Doudoufeest (www.doudou.mons.be), dat overigens ook over zijn museum beschikt, wordt erkend als immaterieel werelderfgoed van de mensheid.

Om maar te zwijgen over het Duesbergmuseum voor decoratieve kunst of het Mons Memorial Museum, want Bergen is gekend voor haar historische veldslagen... Bijvoorbeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, hetgeen Hunne Majesteiten Kate, William en Harry in 2014 ter gelegenheid van de 100ste verjaardag ervan zijn komen vaststellen.
 
Meer op VisitMons.be en Mons2015.eu