logo gites petit   gite citadin 3 epis s   

Gîte in de stad gecertificeerd 3 korenaren door de Commissariat Général au Tourisme de Wallonie

Rue de la Grande Triperie, 7 - 7000 Mons

 

Bekijk onze online Booking.com kalender

Onze Troeven


Een stadspension heeft het grote voordeel dat het een logement is dat u veel comfort biedt maar u in tegenstelling tot een B&B toch vrijlaat in uw doen en laten. En dat alles vindt u pal in het stadscentrum, op de culturele kilometer van Mons 2015.

Stedelijk

Ons Stadskarakter. Het pension ligt in hartje Bergen, in een rustige en charmante straat op een boogscheut van de Grote Markt, van de restaurants en de erkende handelszaken. Als buren van het hotel Dream, op de culturele kilometer, bevindt u zich op slechts enkele minuten van de musea en attracties van de stad (Beaux-Arts Mons, het Belfort, de Kapittelkerk van de Heilige Waudru, Mons Memorial Museum, het Museum van de Doudou, enzovoort).

Het beste van het Bergense leven in hapklare brokken en op een steenworp afstand.

Comfort

Het comfort is een van de centrale elementen van dit huis.

Het beddengoed en andere dingen worden tot in de puntjes verzorgd.

U geniet van het comfort van een echt huis waar geschiedenis en moderniteit elkaar ontmoeten in kader en aankleding en samenwerken aan een warme en intieme sfeer. Typisch van een B&B maar met meer intimiteit en onafhankelijkheid.

Met andere woorden, u zit elders, maar toch een beetje thuis.

Vrijheid

U bent vrij om te komen en gaan naar eigen goeddunken, zonder beperking.

Zelf eten te maken of de plaatselijke gastronomie te gaan ontdekken.

Gezellige momenten te beleven met vrienden, genodigden, collega’s of om te genieten van de rust van uw kamer.

Onze Kamers


Elke kamer is ingericht door een andere Bergense designer en gericht op uw welzijn. Het zijn comfortzones, elk met hun eigen persoonlijkheid en stijl terwijl ze allemaal van kwaliteitsbeddengoed voorzien zijn, van donsdekens en zachte hoofdkussens tot de bestudeerde lichtinval of nog de afgescheiden badkamer met toilet. Ten slotte ontbreken ook tv, Wi-Fi, bureau en audiosysteem niet zodat u zeker niets tekortkomt.

Bergen


De Vrienden


Het pension ligt op enkele meters van twee van de leukste straten van Bergen wat shoppen betreft: de Rue de la Coupe die van het pension in de richting van de Grote Markt loopt en de Rue des Fripiers die de kapittelkerk over de Grand-Rue met het station verbindt.

In de Rue de la Coupe vindt u op nummer 6 onze lievelingswinkel Apparat’Chik: een heel klein winkeltje dat boordevol cadeau-ideeën zit om jezelf en anderen te plezieren en waar je alles wel zou willen kopen! Een Stetsonhoed of -pet voor Mijnheer, een Kesslord- of Neuvillezak voor Mevrouw, juwelen, paraplus, accessoires en zelfs een nieuwe koffer voor de verknochte reizigers...

De rue de la Coupe kent ook zeer goede eetgelegenheden:

Op nummer 20 vindt u « l'Envers », eveneens een adres dat gesmaakt wordt door de Bergenaars. Het heeft een uitgebreide kaart en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Op nummer 15 ligt « le Touareg », waar u met de grootste Marokkaanse klassiekers kunt kennismaken.

U eet liever intiem in het pension?
Dan kunnen we u nummer 31 aanraden, « Chez Théo »! Het is de beste Italiaanse traiteur van Bergen! U kan er alles krijgen, van aperitief tot dessert, hetzij voor een onvergetelijke maaltijd, hetzij voor een simpele lasagne.

’s Middags kan u voor een heerlijke salade terecht bij « Boule de Bleu » op nummer 46.

Voor het ontbijt, « Moma Cofee » op nummer 10, met lekkere koffies, bagels en gebak.

We raden u ook een paar andere restaurants aan in de aanpalende straten:

Onze favoriet « Le Salon des Lumières » aan de Rue du Miroir 23. Reserveren is er broodnodig om te kunnen genieten van een achttiende-eeuwse en bijzonder romantische sfeer. Een must als u in Bergen bent!

Een gastronomisch gerecht? Probeer « Les Gribaumonts » in de Rue d’Havré 95 of « L'Art des Mets » in de Rue des Clercs 9.

« La Table du Boucher » werd verkozen tot beste brasserie van België. U vindt dezelfde vleessoorten als in de sterrestaurants van Parijs in de Rue d’Havré 49!

Als u een goed Libanees restaurant zoekt met democratische prijzen en dat ook nog eens voldoet aan de eisen van vegetariërs, dan raden we u « Les Portes d'Orient » in de Rue de Nimy 19 aan.

Texas stijl ontbijt / lunch en koffie bij Texas Coffee House, rue d'Havré 34

« Mel Oh Cake » : onze beste adres in Bergen voor huisgemaakte cupcakes en ice-tea! Rue de la clef, 24.

Eet u liever aan de Grote Markt?

De hoogste kwaliteit en het smakelijkste eten vindt u bij « La Petite Provence ».

De perfecte verwelkoming en het beste uitzicht? Dan moet u bij « Le Royal » zijn voor de ideale salade ’s middags of een brasseriemaaltijd ’s avonds terwijl u geniet van het zicht op het stadhuis.

De beste miniloempia’s (en andere Vietnamese gerechten om ter plaatse op te eten of mee te nemen) krijgt u voorgeschoteld bij « New Saveurs d'Asie », een snackbar zonder verdere pretentie maar met heel lekker eten aan de Rue du Miroir 1. 

En om de avond af te sluiten in feeststemming zijn er vier onmisbare bars

L’Alhambar - een aanraadder voor een avond drink!

ÔBar'Hik : een perfecte wijnbar om een goede avond te beginnen of te beëindigen

De Citizen Fox  - een hippe bar in een historisch gebouw

De Tam-Tam - al 30 jaar lang de beste cocktails van Bergen

Ons Contacteren


Wil u meer weten of een verblijf in het “Dragen House” boeken? Neem dan contact met ons op +32 491 08 02 35 of via het onderstaande formulier of via email (info@monsdragonhouse.be) en we antwoorden u zo snel mogelijk! 

Aankomstdatum *
Vertrekdatum *
Naam *
Email *
Telefoon *
Aantal mensen *

2015 © Mons Dragon House. All rights reserved. Webmaster : Shogun Web